På glatis med ŠKODA

ŠKODA sponserer VM i ishockey i Danmark i 2018.

VM i Danmark i 2018

4.-20. maj er verdenseliten inden for ishockey samt deres fans samlet i Danmark, når vi lægger is til A-verdensmesterskabet i ishockey 2018. I mere end to uger skal 16 af verdens bedste nationer konkurrere om medajlerne.

Danmark er værter og deltager, og derudover deltager de forsvarende mestre fra Canada samt storholdene USA, Rusland, Sverige og Finland foruden Tjekkiet, Schweiz, Hviderusland, Slovakiet, Frankrig, Østrig, Tyskland, Norge, Letland og Sydkorea. Mesterskabet byder på i alt 64 kampe, som Jyske Bank Boxen i Herning og i Royal Arena i København lægger is til. Semifinalerne og finalerne bliver spillet i Royal Arena.

Læs mere om VM i ishockey, og køb billetter nu.

Verdensmester i sponsorat

Du ved, at ŠKODA elsker cykler og motorsport – men ŠKODA elsker også ishockey, og derfor sponserer ŠKODA det kommende verdensmesterskab. Det er ikke en nyopdaget flirt med sporten, der er årsagen til det – næh, her er tale om gammel kærlighed, der ikke ruster. Faktisk har ŠKODA sponseret verdensmesterskabet siden 1993, hvor det blev afholdt i Prag i Tjekkiet, og i år er det altså 26. gang i træk.

På sin vis gør det også ŠKODA til verdensmester. For den ubrudte række af sponsorater betyder, at ŠKODA har rekorden hos Guinness World Records som indehaver af sportshistoriens længste hovedsponsorat af et verdensmesterskab. Sponsoratet betyder bl.a., at officials og særlige gæster bliver transporteret rundt i 40-50 ŠKODA under mesterskabet, og der vil også blive udstillet eksklusive ŠKODA-modeller.

Læs mere (på engelsk) om ŠKODA og ishockey.

Ishockey for dummies

Hvis du er, som danskere er flest, er du måske ikke helt hjemme i reglerne i ishockey. Men det er en kontaktsport med to hold med hver seks spillere – heraf én målmand. Udgangspunktet er ret simpelt: De fem spillere skøjter rundt på banen, mens de med deres stave forsøger at score med den vulkaniserede gummipuck i modstanderens mål. Der spilles i tre perioder af 20 minutter.

Spillet er præget af højt tempo, dynamik, kontraangreb og tacklinger. Spillerne bruger hjelm og andet beskyttelsesudstyr, for tacklingerne kan være hårde. For hårdt spil – som hvis en spiller bruger staven eller albuen i tacklingerne – medfører udvisninger af forskellig længde i banens strafboks. Det høje tempo og fysiske spil gør ishockey til en publikumsvenlig sport, som er velegnet at opleve på nært hold, så man får hele oplevelsen med.

Ishockey i Danmark

I international sammenhæng er Danmark blandt de bedste nationer i verden. I 2002 vandt Danmark B-verdensmesterskabet, hvilket gav adgang til A-gruppen og de bedste nationer i verden, hvor Danmark har spillet siden. Det bedste resultat opnåede landholdet i 2010 og 2016, hvor det kom til kvartfinalerne ved VM. Den danske liga hedder Superisligaen – eller Metal Ligaen – og i denne sæson deltager 11 hold. De forsvarende danske mestre er Esbjerg Energy.

Siden Danmark er kommet med i den internationale A-gruppe, har NFL (National Hockey League), der er verdens absolut største liga i USA og Canada, fået øjnene op for de danske spillere, og i dag spiller 11 danskere i NHL. Det gør Danmark til det land i verden, der leverer flest spillere til NHL i forhold til antallet af aktive spillere. Der cirka 4.000 aktive udøvere af sporten i Danmark fordelt i cirka 30 klubber.

Læs mere om dansk ishockey.