10-05-2016 12:58:00 By på en lille ø nær Alaska skifter navn fra ”Kodiak” til ”Kodiaq” i én dag til ære for SKODAs nye SUV

Der har været mange spekulationer, men nu er det officielt. Den nye SUV fra den tjekkiske bilfabrikant, SKODA, får et navn, som er ligeså stærk som en bjørn, nemlig KODIAQ. Navnet stammer fra verdens største brune bjørn Kodiak, som lever på øen af samme navn. På de indfødtes sprog er bogstavet ’Q’ typisk for dyrenavne. Q’et skaber derfor en forbindelse imellem SKODAs nye SUV og den store brune bjørn Kodiak.

Øen, der ligger ca. 650 km fra Alaskas hovedstad, er en naturskøn ø fyldt med forrevne bjerge, smalle fjorde, skjulte søer og kæmpe skove. Det perfekte terræn for den nye SKODA Kodiaq, hvor den kan den bevise sin kvalitet og styrke under selv de hårdeste omstændigheder.

Til lanceringen af kampagnen gav de lokale myndigheder grønt lys for at ændre byens navn fra Kodiak til Kodiaq til ære for SKODA nyeste model i én dag. Op til navnedagen deltog både befolkningen og myndighederne i at skifte navnet på gadeskilte, politibiler, fiskerbåde, brandbiler, hjemmesider og reklameskilte fra Kodiak til Kodiaq for at fejre denne usædvanlige begivenhed. SKODAs filmhold har dokumenteret dagen og den humor og entusiasme, som byens befolkning bidragede med.

Læs mere og se filmen om navnedagen på skoda.dk/navnedag


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk