07-03-2017 11:23:55 Danmarkspremiere: Ny Octavia fra 199.000 kr.

Octavia er ŠKODAs mest populære bil. Der er solgt mere end 5 millioner på verdensplan, siden den blev introduceret i 1996. Nu kan succesen fortsætte med 6. generation af klassens mest rummelige familiebil, når den har danmarkspremiere hos alle landets ŠKODA-forhandlere i den kommende weekend 11.-12. marts. Med et bagagerum på hele 610/1.740 liter er pladsen i Octavia Combi fortsat uovertruffen!

Design: bredere kølergrill og dobbelte forlygter

Al pladsen er pakket flot ind i et dynamisk design. Den nye Octavia har fået en bredere kølergrill, som er flankeret af et ekstra sæt forlygter med ŠKODAs karakteristiske krystalliske design. LED-kørelys er standard, men derudover fås Octavia nu med fuld LED-forlygter, hvor også nær- og fjernlys er LED, ligesom de automatisk tilpasser sig kørselsforholdene. Desuden er kølergrillens lodrette ribber blevet beklædt med elegant krom i Style versionen, og frontassistentens radar sidder midt i kølergrillen – ligesom på Superb.

Bagenden udmærker sig bl.a. ved, at LED-baglygter nu er standardudstyr på alle udstyrsniveauer.

Standardudstyr: LED Ambiente lighting og fodgængerbeskyttelse

I det hele taget har den nye Octavia et omfattende standardudstyr.

Det laveste udstyrsniveau, Active, har f.eks. aircondition, fartpilot, Bluetooth-telefontilslutning, el-sidespejle med varme og tagræling i sort (Combi). Mellemste udstyrsniveau, Ambition, har desuden f.eks. el-ruder både for og bag, indfarvede sidespejle og dørhåndtag samt højde justerbare forsæder med lændestøtte. Style udstyrsniveau topper det hele med bl.a. et Bolero infotainmentsystem med 8” touchskærm i glasdesign, SmartLink/Apple CarPlay og 8 højttalere, multifunktionsrat i læder med styring af telefon og radio, Climatronic to zoner, parkeringssensor bag, fjernlysassistent, tagræling i sølv (Combi) samt den elegante nyhed LED Ambiente lighting, hvor man kan vælge mellem 10 forskellige farver i kabinen.

Vigtigst af alt er sikkerhedsudstyret. Octavia har fortsat – som den eneste i sin klasse – hele 9 airbags, ligesom den har træthedsovervågning, kollisionsforberedelsessystem og multikollisionsbremse. Som en nyhed har frontassistenten nu fodgængerbeskyttelse, så den kan nødbremse bilen automatisk, hvis føreren ikke reagerer i tide på såvel forankørende biler som fodgængere.

Ekstraudstyr: Rear Traffic Alert og Trailer Assist

Den nye Octavia fås også med flere nye innovative assistentsystemer, som øger sikkerheden for både fører, passagerer og medtrafikanter. Rear Traffic Alert overvåger og advarer mod tværgående trafik, når man bakker ud fra f.eks. en parkeringsbås, og Blind Spot Detect holder øje med biler i blinde vinkler ved bl.a. overhaling.

Den nye Trailer Assist giver også sikkerhed – sikkerhed for succes! Hvem har ikke prøvet at skulle bakke med traileren med haveaffald på en kaotisk genbrugsplads en søndag formiddag – eller med campingvognen på en tætpakket campingplads i sommerferien? Trailer Assist hjælper med at bakke traileren på plads, mens man justerer retningen med knappen til sidespejlene. Trailer Assist kommer sammen med parkeringssensor for og bag.

Af andet ekstraudstyr kan nævnes dynamisk fartpilot til 4.600 kr., opvarmet forrude til 3.500 kr., el-bagklap til Combi til 6.300 kr. samt Amundsen navigationsanlæg til kun 5.000 kr. til Octavia Style, sportsudgaven Octavia RS og luksusmodellen Octavia L&K. Fuld LED-forlygter koster 14.000 kr., og er standardudstyr på RS og L&K.

Den nye Octavia fås desuden med udstyrspakker til attraktive priser.

Ambition Plus koster 15.000 kr. og indeholder Bolero infotainmentsystem med 8” touchskærm i glasdesign, SmartLink/Apple CarPlay og 8 højttalere, multifunktionsrat i læder med styring af telefon og radio, Climatronic to zoner og nedblændeligt bakspejl.

Style Plus koster 25.000 kr. og indeholder Columbus navigation med 9,2" touchskærm i glas design, telefonforberedelse med WLAN, Infotainment Online i 1 år, dynamisk fartpilot samt el-indfældbare sidespejle med varme, LED-lys og nedblændefunktion.

Opkobling: ŠKODA Connect med nødopkald

ŠKODAs nye SUV med syv sæder, KODIAQ, har danmarkspremiere 9. april, så Octavia overhaler den faktisk og bliver den første ŠKODA, som fås med det smarte ŠKODA Connect. Det består af Infotainment Online, Care Connect og nødopkald.

Infotainment Online har en hel række af onlinefunktioner, som er en stor hjælp på køreturen. F.eks. får man realtidsopdatering af trafiksituationen med forslag til alternativ rute, information om brændstofpriser på ruten og anvisning af ledige parkeringspladser ved destinationen. Infotainment Online medfølger første år når man vælger Amundsen eller Columbus navigationsanlæg.

Ligeledes har Care Connect mange forskellige onlinefunktioner, som giver værdi i hverdagen. F.eks. forbinder Care Connect den nye Octavia med en app på smartphonen, hvor man bl.a. kan tjekke, om man låste bilen, hvor den er parkeret, eller om den overskrider en forudindstillet hastighedsgrænse. Desuden forbinder Care Connect den nye Octavia til den foretrukne ŠKODA-servicepartner, som ser, når det er tid til service og sender forslag til dato for værkstedsbesøg inklusive pris. Derudover omfatter Care Connect en knap, som ringer op til et callcenter, der svarer på spørgsmål til ŠKODA Connect, og en knap, som kobler direkte til ŠKODA Vejhjælp. Sidst, men ikke mindst er der nødopkaldet, som sætter føreren i kontakt med alarmcentralen med et tryk på en SOS-knap. ŠKODA connect koster 2.000 kr.

Motorer og priser: fra 199.000 kr. og DSG-gear til 20.000 kr.

Den nye Octavia fås med et bredt udvalg af stærke og økonomiske TSI-turbobenzinmotorer og TDI-turbodieselmotorer, hvoraf stort set alle fås med DSG-automatgear til en merpris på 20.000 kr.

1.2 TSI Hatchback Active fås fra kun 199.000 kr., og merprisen for en Combi er 15.000 kr., men den mest populære motor til Octavia i Danmark er den kraftfulde 1.4 TSI med 150 hk. Den koster fra 256.000 kr. som Ambition og fra 281.000 kr. som Style.

Går man efter den mest brændstoføkonomiske Octavia, hedder den 1.6 TDI 115 hk. I henhold til EU-normen kan den køre op til 24,4 km/l på en liter diesel. Den koster fra 263.000 kr. som Ambition og fra 288.000 kr. som Style.

Apropos god økonomi kan man tilkøbe en service- og reparationsaftale til den nye Octavia fra kun 199 kr. pr. måned ved 36 måneder/45.000 km. Men man kan også slippe for at bekymre sig om service og reparation ved at privatlease den nye Octavia. Det kan lade sig gøre til kun 2.995 kr. pr. måned med en førstegangsydelse på 9.995 kr. Der er tilmed tale om den særdeles økonomiske 1.0 TSI 115 hk Hatchback Ambition, der kan kan køre op til 22,2 km/l. Ønsker man at forkæle sig selv med Style udstyr, er leasingydelsen 3.395 kr. pr. måned. En Octavia Combi kan privatleases fra 3.195 kr. pr måned.

Se alle modeller, priser og privatleasingpriser på skoda.dk


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk