13-02-2019 12:24:19 ŠKODA viser skitser af den elektriske fremtid

Konceptbilen VISION iV får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève 5.-17. marts. Den spændende crossover-coupé viser designelementer på ŠKODAs kommende elbiler.

Når den internationale biludstilling i Genève åbner næste måned, bliver det med endnu en nyhed fra ŠKODA. Det er konceptbilen VISION iV, som viser designelementer på ŠKODAs kommende elbiler.

ŠKODA VISION iV er en femdørs crossover-coupé, som er bygget på den nye MEB-platform, der er særligt udviklet til elbiler. Fronten på konceptbilen viser en nyfortolkning af ŠKODAs kølergrill med smalle, vertikale ribber og krystallignende strukturer. Kølergrillen bliver flankeret af smalle lysbånd som forlygter, ligesom markante luftindtag understreger det sportslige udtryk.

Kameraer erstatter sidespejle

Det samme gør den coupé-agtige taglinje, når man ser VISION iV fra siden. Fra den vinkel lægger man straks mærke til de store 22’’ hjul, som er aerodynamisk optimeret og omkranset af muskuløse skærme. Langs siden ser man også ŠKODAs velkendte tornado-linje – skulderlinjen, som løber fra forlygte til baglygte. Den fremstår ekstra markant på VISION iV, fordi sidespejlene er erstattet af kameraer. Deres tynde holdere har i øvrigt et design, som er inspireret af hajfinner.

Bagenden på VISION iV slår med halen med en nyfortolkning af ŠKODAs karakteristiske C-formede baglygter, ligesom ŠKODA-logoet er erstattet af et ŠKODA skrevet med bogstaver, der tilmed lyser rødt.

Mange elbiler på vej

De næste år bliver grønne for ŠKODA. Ikke alene er konceptbilen VISION iV forløberen for den første elbil, som forventes at gå i produktion i 2020. I år introducerer ŠKODA også sin første plug-in-hybridbil i form af SUPERB PHEV, ligesom CITIGO kommer i en 100 procent elektrisk version. Begge modeller forventes at blive introduceret i Danmark i 2020.

De kommende år accelererer udviklingen lige så hurtigt som en elbil - for inden udgangen af 2022 vil ŠKODA have flere end 10 biler med eldrift, og fabrikken investerer hele to milliarder euro i alternative drivlinjer og nye mobilitetsservices.

______________________________________________________


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk