27-02-2019 13:53:01 ŠKODA KAMIQ sætter ny standard i klassen

KAMIQ er ŠKODAs første crossover og indtager klassen med manér. Med stærkt SUV-design, nye assistentsystemer og masser af plads er KAMIQ skabt til en aktiv livsstil. KAMIQ forventes at få danmarkspremiere i starten af 2020.

Ordet ‘kamiq’ beskriver noget, som passer perfekt i enhver situation. Det er lige præcis, hvad ŠKODA KAMIQ gør. Uanset om man skal parkere i en snæver vending i byen eller køre ud i den åbne natur, er KAMIQ den rette bil. ŠKODAs første crossover er kompakt og dynamisk som en mellemklassebil, men har samtidig alle fordelene ved en SUV: højere siddeposition, bedre udsyn til trafikken, nemmere ind- og udstigning og ekstra frihøjde under bilen. ŠKODA KAMIQ har 37 mm mere frihøjde end ŠKODA SCALA.

Design: SUV-design og separat kørelys

ŠKODA KAMIQ viderefører det sportslige SUV-design fra storebrødrene KODIAQ og KAROQ, som bl.a. er karakteriseret ved dobbelte ribber i den store opretstående kølergrill. Men KAMIQ tilfører designet sin egen stil ved at være ŠKODAs første model, hvor kørelyset er placeret separat over forlygterne. Hvis man tilvælger fuld LED-lygter, består kørelyset af fire LED-lyskilder i hver side, som ligner store ædelsten. Med fuld LED-lygterne følger endnu en nyhed for ŠKODA i form af dynamiske blinklys både for og bag. Når man aktiverer blinklyset, blinker de elegant i en glidende bevægelse indefra og ud. Bagenden huser desuden en nyfortolkning af de ŠKODA-karakteristiske C-formede baglygter, og ŠKODA står skrevet med bogstaver – ligesom på den nye ŠKODA SCALA – i stedet for et ŠKODA-logo.

Interiør: fritstående touchskærm og skumbeklædte overflader

KAMIQs flotte linjer bliver videreført i kabinen, som ligeledes har et nyt design og lækker finish. Den mest markante feature er instrumentbordets fritstående touchskærm, som afhængig af infotainmentsystemet kan være helt op til 9,2”. Når man kører hånden over instrumentbordet og panelerne i sidedørene, bemærker man den bløde, skumbeklædte overflade, der har en ny mønsterstruktur inspireret af krystal. Ambiente-belysningen kan skabe en behagelig atmosfære i kabinen, ligesom de komfortable sæder kan fås med blødt og slidstærkt Suedia-betræk i mikrofiber.

Rummelighed: 73 mm knæplads og 400 liter bagage

KAMIQ bliver bygget på samme MQB-platform som den nye ŠKODA SCALA, og den giver god mulighed for masser af plads. KAMIQ er en forholdsvis kompakt bil med en længde på 4.241 mm, bredde på 1.793 mm og højde på 1.531 mm. Den primære kilde til rummeligheden er akselafstanden på hele 2.651 mm, som bl.a. udløser 73 mm knæplads på bagsædet. Bagagerummet rummer flotte 400 liter og 1.395 liter, når bagsædet bliver fældet frem. Tilvælger man et fremfældbart passagersæde foran, kan man transportere lange genstande på op til 2,447 mm med lukket bagklap.

Udstyr: digitalt cockpit og ŠKODA Sound System

KAMIQ har masser af standardudstyr, der kan suppleres med spændende ekstraudstyr som f.eks. digitalt cockpit, hvor man selv vælger, hvad instrumentpanelet skal vise. Med sine 10,25” er skærmen blandt de største i klassen. Derudover kan KAMIQ fås med et elektrisk anhængertræk, der frigøres med et tryk på en knap i bagagerummet, ligesom det er bekvemt at tilvælge el-bagklap. Den kan bl.a. lukkes automatisk ved, at man trækker blidt i bagklappen.

KAMIQ kommer med den nyeste generation af ŠKODAs infotainmentsystemer Swing, Bolero og Amundsen, hvor sidstnævnte har den største touchskærm på 9,2”. Bolero og Amundsen har otte højttalere, og derudover er der mulighed for at tilkøbe et ŠKODA Sound System med 10 højttalere og 405 watt.

SIMPLY CLEVER: paraplyholder og dørkantsbeskyttelse

KAMIQ stiller selvfølgelig også med ŠKODAs smarte og velkendte Simply Clever-løsinger og fra Ambition niveauet forventes løsninger som f.eks. en isskraber i tankdækslet, en udtagelig LED-lygte i bagagerummet og en paraplyholder i førerens sidedør. Apropos smart løsning og sidedør kan KAMIQ fås med den samme dørkantsbeskyttelse som storebror KODIAQ. Den kommer automatisk ud, når man åbner en for- eller bagdør og beskytter dørkanten og bilen ved siden af i f.eks. smalle parkeringsbåse. KAMIQ er den første bil i sin klasse med den feature.

Opkobling: altid online med indbygget sim-kort

Takket være en ny generation af ŠKODA Connects onlinetjenester har man f.eks. mulighed for at låse og låse KAMIQ op ved hjælp af smartphonen. Desuden kan man opdatere infotainmentanlæggets software og kort online uden at skulle besøge en forhandler, og man kan downloade apps til infotainmentanlægget fra ŠKODA InCar Shop – f.eks. en app, som viser vejret i hele Europa. KAMIQ er altid online, fordi den har indbygget eSIM, hvilket også understøtter automatisk nødopkald.

Sikkerhed: vejbaneassistent og Side Assist

ŠKODA KAMIQ har som standard både frontassistent med udvidet fodgængerbeskyttelse og vejbaneassistent. Desuden kan KAMIQ fås med op til ni airbags – inkl. sideairbags ved bagsædet – ligesom den kan fås med Crew Protect Assist, der forbereder bilen på en potentiel kollision og giver passagererne ekstra beskyttelse. Ligeledes er der mulighed for Side Assist, der er en videreudvikling af Blind Spot Detect. Hvor Blind Spot Detect er i stand til at opdage og advare mod køretøjer op til 20 meter bag bilen, har Side Assist en rækkevidde på hele 70 meter. Af andet sikkerhedsudstyr kan nævnes, at KAMIQ har en multikollisionsbremse, som automatisk bremser bilen efter en kollision, og man kan tilvælge en manøvreringsassistent, som automatisk bremser KAMIQ, hvis den registrerer forhindringer foran eller bagved, når man parkerer.

Motorer: fire motorer

Motorerne til KAMIQ er alle den nyeste generation, som er både stærke og økonomiske. Den mindste motor er en 1.0 TSI 95 hk med en femtrins manuel gearkasse, og derefter følger en 1.0 TSI 115 hk med en sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear. Den stærkeste benzinmotor er 1.5 TSI ACT 150 hk, som ligeledes fås med enten en sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear. Derudover er der en dieselmotor i form af 1.6 TDI AdBlue 115 hk. Alle motorer lever op til Euro 6d-TEMP-standarden for emissioner.

ŠKODA KAMIQ forventes at få danmarkspremiere i starten af 2020. 

_____________________________


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk