13-05-2019 09:11:08 ŠKODA accelererer den grønne omstilling

Under valgkampen er grønne løsninger inden for mobilitet et stort fokusområde, og ŠKODA ønsker at gøre en forskel. I starten af det nye år kommer de første modeller med eldrift til Danmark, og i løbet af få år vil ŠKODA have hele 10 elbiler på markedet.

Som et af Danmarks mest populære bilmærker vil ŠKODA over de næste mange år arbejde fokuseret på at bringe hybrid- og fuldelektriske modeller til de danske forbrugere uden at gå på kompromis med ŠKODAs velkendte dyder som kvalitet for pengene, praktik og rummelighed samt design i særklasse.

ŠKODA-koncernen, med hovedsæde i Mlada Boleslav, har allerede allokeret ca. 2 milliarder euro til at udvikle alternative drivlinjer og nye mobilitetsservices over de næste mange år og forventer at introducere 10 elbiler inden udgangen af 2025. Dermed understøtter ŠKODA regeringens målsætning om en million grønne biler på de danske veje i 2030. De første modeller, som kommer til Danmark i starten af nye år, er plug-in-hybridbilen SUPERB PHEV og elbilen CITIGO E. Senere følger to elbiler, som er de produktionsklare modeller af konceptbilen VISION iV, der havde verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève for et par måneder siden.

ŠKODA Danmark glæder sig til at kunne bringe de nye teknologier til de danske forbrugere, og Michael Ebeling, direktør for ŠKODA Danmark, udtaler i den forbindelse: ”ŠKODA er et populært valg blandt danske bilister, og vi ønsker at styrke vores position på markedet ved også at tilbyde kvalitetsbiler med hybrid- og el-teknologi.”

SUPERB PHEV og CITIGO E

SUPERB PHEV bliver ŠKODAS første plug-in-hybridbil. Altså har den både et batteri, som kan oplades via et kabel, og en TSI-motor, som kører på benzin. På den måde får man det bedste fra begge teknologier: Størstedelen af den daglige kørsel kan ske på el, mens TSI-motoren træder til på længere afstande som f.eks. bilferier. Apropos ferieture kan SUPERB PHEV også trække campingvognen. SUPERB, som plug-in-hybridbil, får en eldrevet rækkevidde på cirka 50 km i henhold til den nye og realistiske WLTP-norm.

ŠKODAs populære mikrobil CITIGO bliver ŠKODAs første elbil. Den er i forvejen en god bybil med sin kompakte størrelse og friske køreegenskaber. Som elbil bliver den nærmest perfekt i byen, idet elbiler ingen udstødning har, og så er de lynhurtige, når der skal accelereres i lyskrydsene. 

KONCEPTBILEN VISION IV som SUV og coupé

Konceptbilen VISION iV siger en hel del om, hvordan ŠKODAs nye generation af elbiler vil se ud. Den vil nemlig blive til både en SUV og en coupé, når de produktionsklare modeller får verdenspremiere til næste år. VISION iV er en femdørs crossover-coupé, som er bygget på den nye MEB-platform, der er særligt udviklet til elbiler. Batteriet giver en rækkevidde på op til 500 km (WLTP), og det er placeret i bunden af bilen, så der er masser af plads i kabinen. Innovative teknologier giver mere sikkerhed og komfort, ligesom VISION iV demonstrerer en ny æra af infotainment og digitalisering.

De danske ŠKODA-forhandlere er klar til den grønne fremtid

De danske ŠKODA-forhandlere understøtter ligeledes den grønne omstilling. Når ŠKODAs elbiler kommer til Danmark, vil alle forhandlere have uddannet personale til at sælge og servicere bilerne, ligesom der vil være effektiv opladning af elbilerne.

Michael Ebeling udtaler: ”De danske ŠKODA-forhandlere er i gang med at optimere deres forretninger til at modtage fremtidens nye modeller med alternative drivlinjer. Vi ser derfor frem til at kunne byde vores kunder velkomne hos vores e-certificerede forhandlere allerede fra januar 2020.”

Følg med i ŠKODAs elektriske fremtid på skoda.dk

-------------------------------------------------------------------------


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk