10-07-2019 07:58:28 ŠKODA SCALA opnår 5 stjerner hos Euro NCAP

SCALA slutter sig til rækken af ŠKODA-modeller med 5 stjerner hos Euro NCAP. ŠKODAs nye mellemklassebil har bl.a. opnået det maksimale antal stjerner pga. en ekstraordinær god beskyttelse af voksne passagerer.

Hvis man vil beskytte sig selv, familien og medtrafikanterne i trafikken, er ŠKODA et sikkert valg. SCALA har været til eksamen hos sikkerhedsorganisationen Euro NCAP, hvor ŠKODAs nye bil i mellemklassen har opnået de maksimale 5 stjerner. Dermed er SCALA en af de sikreste biler i sin klasse.

Ekstraordinær god beskyttelse af voksne passagerer

ŠKODAs nye model har bl.a. opnået topscoren pga. af en ekstraordinær god beskyttelse af voksne passagerer. SCALA fik hele 97 % af de mulige point, hvilket er en af de højeste scorer i Euro NCAP’s historie. 

Sikkerhedstesten hos EURO NCAP viser også, at SCALA ikke alene passer godt på passagererne – den passer også godt på medtrafikanterne. F.eks. fik SCALA 6 ud af 6 point for beskyttelsen af cyklister, hvilket bl.a. kan tilskrives en velfungerende frontassistent, som holder godt øje med de bløde medtrafikanter.

Point til blindvinkelassistent

Frontassistenten er et af de mange sikkerhedsassistentsystemer, som i dag er en forudsætning for at kunne opnå de maksimale 5 stjerner hos EURO NCAP. Det gælder også vejbaneassistenten, der ligeledes er standardudstyr hos SCALA. Men som en del af testen ser EURO NCAP også på ekstraudstyr, der bidrager til sikkerheden, og her fik blindvinkelassistenten Side Assist, der advarer ved bagfrakommende biler, flotte 3,5 ud af 4 mulige point.

SCALA glemmer ikke gamle dyder som en tryg og sikker kabine omkranset af højstyrkestål med mange deformationszoner til at absorbere kraften ved en kollision. Ligeledes har SCALA 7 airbags – inkl. en knæairbag i førersiden – og en multikollisionsbremse, der nødbremser bilen efter en kollision. SCALA har selvfølgelig også ISOFIX-beslag i både passagersædet foran og i bagsædet til hurtig og sikker montering af barnestole.

Læs den komplette test hos www.euroncap.com


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk