05-09-2019 08:42:08 ŠKODA OCTAVIA og ŠKODA SUPERB er i finalen til Årets Brugtbil 2019

Både ŠKODA OCTAVIA og ŠKODA SUPERB er i finalefeltet til Årets Brugtbil 2019. Dermed er det 11. gang, at ŠKODA har en eller flere biler i finalen.

ŠKODA er synonym for driftssikre, rummelige og økonomiske familiebiler med en sund totaløkonomi og masser af brugsværdi. Derfor har ŠKODA ikke bare én, men to biler med i finalefeltet til Årets Brugtbil 2019.

”Årets Brugtbil er kåringen, der handler om bilmodellernes samvittighed, og vinderen er den bil, som har den reneste samvittighed i forhold til holdbarhed, lave omkostninger for ejeren, og hvor meget bil man får for pengene,” siger Ebbe Sommerlund, brugtbilekspert fra Bilbasens blog og jurymedlem i Årets Brugtbil.

Tredje gang med to ŠKODA i finalen

Juryen er en bred vifte af bileksperter i form af biljournalister fra en lang række medier og tekniske eksperter fra Applus Bilsyn og FDM’s tekniske afdeling. De kigger på, om bilerne er skruet godt sammen, hvilke typefejl der er på dem, hvad det koster at eje og holde bilerne kørende, og så gennemgår de et eksemplar af de fem finalebiler på et FDM-testcenter.

Det er 11. gang, at juryen har indstillet en eller flere ŠKODA til finalen, og det er tredje gang af de i alt 14. gange, som Årets Brugtbil har været afholdt, at der er to ŠKODA med i finalefeltet. I år er det OCTAVIA årgang 2013-2017 og SUPERB årgang 2015-2017.

OCTAVIA var Årets Bil 2014

Det er oplagt, at netop de årgange af OCTAVIA er i finalen til Årets Brugtbil, for i 2014 blev OCTAVIA kåret til Årets Bil blandt alle de nye biler på det danske marked. Desuden er OCTAVIA nærmest en klassiker i Årets Brugtbil. I mere halvdelen af alle Årets Brugtbil har OCTAVIA været med i finalefeltet, hvilket er helt i tråd med brugervurderingerne på Bilbasen, hvor OCTAVIA har fem ud af fem stjerner i kategorien værdi for pengene. Apropos værdi for pengene indtager OCTAVIA også førstepladsen, når Bilbasen analyserer, hvilke biler der har det laveste værditab. Populariteten afspejler sig også ved, at der kører mere end 48.400 OCTAVIA på de danske veje.

SUPERB er finalefeltets mest rummelige

Den anden finalist fra ŠKODA er ny i Årets Brugtbil. Det plejer at være OCTAVIA og FABIA, som er i finalen. Tilmed vandt FABIA, da man i 2006 kårede Årets Brugtbil for første gang. I år er det ŠKODAs flagskibsmodel, SUPERB, som kører parløb med OCTAVIA. SUPERB er ligeledes kendt for at give masser af værdi for pengene. Ikke mindst i form af et bagagerum på hele 660 liter i stationcaren Combi, samtidig med at benpladsen på bagsædet er overdådig. SUPERB er da også ubetinget den mest rummelige bil i finalefeltet af Årets Brugtbil, som derudover består af førnævnte OCTAVIA, Ford Fiesta, Nissan Qashqai og VW Golf VII.

Vinderen af Årets Brugtbil 2019 bliver offentliggjort torsdag d. 3. oktober


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk