06-09-2019 11:51:53 5 stjerner til ŠKODA KAMIQ hos Euro NCAP

Euro NCAP har tildelt ŠKODA KAMIQ det maksimale antal stjerner for sin sikkerhed. ŠKODAs nye Urban SUV bliver bl.a. belønnet for sin ekstraordinære gode beskyttelse af voksne passagerer.

En bil kan sagtens være en kompakt Urban SUV, som er nem at komme rundt med i byen, samtidig med at den beskytter passagererne maksimalt. Det er ŠKODA KAMIQ bevis på. ŠKODAs nyeste model er blevet underkastet de strenge tests hos testorganisationen EURO NCAP, og resultatet er de maksimale 5 stjerner. Dermed er KAMIQ en af de sikreste biler i sin klasse.

Særlig god beskyttelse af voksne passagerer

ŠKODA KAMIQ har bl.a. opnået topscoren pga. af en ekstraordinær god beskyttelse af voksne passagerer. KAMIQ fik hele 96 % af de mulige point, hvilket er en af de højeste scorer i Euro NCAP’s historie.

Sikkerhedstesten viser også, at KAMIQ ikke kun passer godt på passagererne – den passer også godt på medtrafikanterne. F.eks. fik KAMIQ 6 ud af 6 point for beskyttelsen af cyklister, hvilket bl.a. kan tilskrives en velfungerende frontassistent, som holder skarpt øje med de bløde trafikanter.

Vigtige sikkerhedsassistentsystemer

Frontassistenten er en forudsætning for at kunne opnå de maksimale 5 stjerner hos EURO NCAP. Det samme gælder vejbaneassistenten, der ligeledes er standardudstyr i KAMIQ. Som en del af testen vurderer EURO NCAP desuden ekstraudstyr, der bidrager til sikkerheden. Her fik den kombinerede effekt af blindvinkelassistenten Side Assist, der advarer ved bagfrakommende biler, og førnævnte vejbaneassistent flotte 3,5 ud af 4 mulige point.

KAMIQ er bygget på samme MQB-A0-platform som ŠKODA SCALA, der også har 5 stjerner hos Euro NCAP. Dermed har KAMIQ en kabine, som beskytter passagererne med højstyrkestål, samtidig med at strategisk placerede deformationszoner i karrosseriet absorberer kraften ved en kollision.

KAMIQ har desuden 7 airbags – inkl. en knæairbag i førersiden – og en multikollisionsbremse, der nødbremser bilen efter en kollision. Der er naturligvis også ISOFIX-beslag i både passagersædet foran og i bagsædet til hurtig og sikker montering af barnestole.

Læs den komplette test hos www.euroncap.com


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk