31-03-2020 12:27:27 ŠKODA 3D-printer ansigtsmasker

Normalt laver ŠKODAs avancerede 3D-printer dele til prototyper, men nu producerer den genanvendelige ansigtsmasker til det tjekkiske sundhedspersonale.

Overalt i verden er der brug for ansigtsmasker, som kan beskytte mod coronavirus (COVID-19). Det gælder også i Tjekkiet, hvor borgerne ikke må bevæge sig uden for hjemmet uden en maske eller tildækket mund og næse. Derfor udviklede det tekniske universitet i Tjekkiet på kun en uge en genanvendelig ansigtsmaske (CIIRC RP95-3D), som kan 3D-printes af Multi Jet Fusion 3D-printere. Dermed kan enhver virksomhed, der har den type 3D-printer, producere ansigtsmasken.

Kan anvendes igen og igen

Der findes kun et begrænset antal Multi Jet Fusion 3D-printere i Tjekkiet, og en af dem står hos ŠKODA. Normalt printer den dele til protyper, men da ŠKODA hørte om muligheden for at hjælpe, blev produktionen straks lagt om fra dele til biler til dele til ansigtsmasker.

De bliver produceret ved, at 3D-printeren lægger lag på lag af polyamidpulver, som bliver hårdt, når det samtidig bliver udsat for infrarød varme. I løbet af en dag kan ŠKODA producere dele til 60 ansigtsmasker, hvilket umiddelbart ikke lyder af meget. Men ansigtsmaskerne kan desinficeres og bruges igen og igen, ligesom det udskiftlige luftfilter holder i en uge.

Støbeforme er næste skridt

De 3D-printede ansigtsmasker bliver samlet og sendt til de tjekkiske sundhedsmyndigheder, som fordeler dem til det sundhedspersonale, der har mest brug for dem.

Næste skridt er en produktion med støbeforme i større skala, men den tager flere uger at etablere. I mellemtiden fortsætter ŠKODA med at 3D-printe ansigtsmaskerne til læger og sygeplejersker i Tjekkiet.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk